Nodebøger

Kunstnere
NodeGlad.dk  - nemt og overskueligt

Noder - nodebøger
Vælg instrument


Vælg genre
Musik CD / DVD
Vælg emne
Læs om

Kunstnere: Abba - Chopin

ABBA
I 1972 slog fire svenskere sig sammen i ABBA, som blev en af alletiders mest succesrige popgrupper. ABBA vandt det europæiske melodigrandprix med Waterloo i 1974 og fik derefter en mængde store hits, såsom SOS, Mamma Mia, So Long, Dancing Queen, Money Money og Thank You For The Music.
ABBA bestod af Agneta Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus og Benny Andersson. De to sidstnævnte skrev gruppens utallige hits og har efter ABBAs opløsning i 1982 fortsat samarbejdet og blandt andet gjort sig kendt for musicalen Chess.


Chopin (1810 – 1849)
Frédéric Chopin, hyldet som Polens store komponist, er egentlig halvt franskmand. Hans mor er polsk og han er født i Polen, hvor han også tilbragte de første tyve år af sit liv. Men faren var fransk og det meste af sit voksenliv boede Frédéric Chopin i byernes by, Paris. I sit hjerte forblev han dog en polsk patriot, hvilket forklarer polakkernes hengivenhed for landets store søn.
Pianoet var i dobbel forstand Chopins instrument. Han var en af sin tids største pianister og intensivt optaget af at skrive klavermusik. Chopin er beundret for sine etuder, præludier, polonæser, mazurkaer scherzoer med mere. I modsætning til de fleste andre af de store klassiske komponister skrev Chopin hverken symfonier eller operaer – men hans kompositioner er elegante og medrivende små mesterværk. Ikke underligt at hans musik øver en stærk tiltrækningskraft på pianister verden over.


Forfatter
Artiklerne er skrevet af Arne Toftegaard Pedersen, og lettere redigeret af Lars Toftegaard P.


  

Priser er i danske kroner (dkk) og inklusive moms.

Levering i Danmark koster aldrig mere end 49 dkk.

Mere information:
 
NodeGlad.dk
Enebærparken 21, Vonsild
6000  Kolding
Danmark
Tlf. 40359320
email@nodeglad.dk

CVR nr. 33 31 50 07